© Powered by SiteSpirit

 
home-logo.jpg

logo_SUI.jpg

UI-online logo.jpgapotheker-foto-klein.jpg


"We waren al enthousiast over de VI's maar met UI online en de specifieke Persoonlijke Informatie heb je echt ge´ndividualiseerde voorlichting. De voorlichtingsteksten op UI-online bieden een praktijkgerichte voorlichtingsmethode voor het hele apotheekteam."


Begrijpelijke-taal-transpar.gif

UI-online teksten worden door 95% van de lezers goed begrepen

VI teksten zijn geschreven door apothekers en vervolgens omgezet in Begrijpelijke Taal door hiervoor speciaal opgeleide redacteurs. Bij het omzetten wordt uitgegaan van EU taal classificatie niveau B1/B2. Dit resulteert in teksten die door 95% van de ontvangers kunnen worden gelezen en begrepen. Ter vergelijking: een tekst die afkomstig is van een apotheek of arts is gemiddeld gesproken geschreven op een niveau dat slechts door ca. 60% van de ontvangers wordt begrepen (het zogenaamde 'NRC niveau').

VI teksten zijn opgebouwd uit beknopte zinnen waarin moeilijke termen worden vermeden of uitgelegd in begrijpelijke taal. Er wordt gebruik gemaakt van informele taal, waarbij de lezer direct wordt aangesproken. Ingewikkelde zinsconstructies worden achterwege gelaten.

Klik op de afbeelding hieronder voor een voorbeeld van begrijpelijke taal in de VoorlichtingsInstructie.


Voorbeeld VI begrijpelijke taal.jpg